2014-05-12 12.14.38Oversteken
Op vrijdag 30 mei, de dag na Hemelvaart, zal de trainingsgroep verhuizen. Aan alle kanten wordt hard gewerkt om alles geregeld te krijgen. Terwijl het nieuwe pand door technici wordt afgewerkt, bereidt het team zich voor om de cliëntengroep in een zo rustig mogelijk vaarwater de oversteek te laten maken.

Trots
We zijn nog niet eens over en ik ben nu al trots op dit team. De cliënten zitten al een aantal weken hoog in hun spanning. De verhuizing op hun afstreeplijst, komt nu wel heel dichtbij. En dat is lastig voor cliënten. Zij kunnen hun eigen emoties niet regulieren en hebben geen overzicht met betrekking tot de hele nieuwe situatie. Dat vraagt veel nabijheid van2014-05-13 09.29.09 de begeleiders om dit in goede banen te leiden. Ook vraagt dat voortdurend om afstemmening rond communicatie naar cliënten.

Regeldingen
Daarnaast is er natuurlijk een waslijst aan klussen te doen. Wat gaat er weggegooid worden? Welke afspraken maken we met de verhuizer? Hoe vervoer je een aquarium? Welk programma bieden we op de verhuisdag aan? Hoe regelen we het nummeren van ruimten? Hoe regelen we het omnummeren van kleding? Hoe regelen we het overschrijven van cliënten naar een andere gemeente? etc. Ook daar is iedereen achter de schermen druk mee in de weer.

Controle2014-05-12 11.59.24
Ik ben trots op het harde werken, maar wat ik vooral erg goed vind, is dat ook wij in onze agenda zien dat de verhuizing eraan komt. Dat er druk komt te staan op de tijd. Maar samen hebben we het onder controle en kunnen we de rust bewaren in het contact met cliënten. En dat is precies wat ze nodig hebben, dat wij – de begeleiders- uitstralen dat het  goed komt.

We hebben er zin in!!

 

Share This