Over Gwen

gwenBegrijpen en begrepen worden 
Ik help graag mee met de ontwikkeling van begeleiders en het zoeken naar oplossingen in de dagelijkse praktijk in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij vind ik de relatie begeleider- cliënt erg belangrijk. Eerst stem je af op de ander, zodat je die begrijpt, voordat je door de ander begrepen kunt worden. Door begeleiders te helpen, help ik indirect de cliënten.

Middelen
Ik gebruik hier diverse middelen voor, zoals coaching-on-the-job en videotraining. Ook maak ik trainingen op maat met vakinhoudelijke onderwerpen. Ik vind het fijn om me voor 2 a 3 jaar te verbinden aan een klus. Bijvoorbeeld op een locatie waar van alles mis is. En het dan met een goede borging af te sluiten, zodat het team weer verder kan zonder mij.

Waarom een boek
Door de vele vragen van begeleiders in de praktijk is het idee ontstaan om een boek te maken waar deze vragen aan bod komen. Scholing is onmisbaar in het vak van begeleiden. Ik geloof in meerdere vormen van het aanbieden van scholing. Een boek is daar één vorm van.  Wat ik wens is dat ik een begeleider kan ondersteunen in de zoektocht en uitvoering van zijn vak. Al bereik ik maar die ene begeleider die denkt `Hè, hier heb ik wat aan!`. Op die manier help ik op indirecte wijze een cliënt die een hulpvraag heeft.

Wat begon als een persoonlijke wens, of eigenlijk droom, werd een creatief proces en kreeg steeds ambitieuzere vormen. Een waardevol en geslaagd proces met dit boek als resultaat.

Wil je meer over mij weten, kijk dan op mijn LinkedIn profiel http://nl.linkedin.com/in/gwenstuck/
Ik ben beschikbaar als gastspreker, neem gerust contact op om mogelijkheden te bespreken.

Share This