RTV-Utrecht maakt voor het 3e jaar op rij een tv programma ‘onze tuin’. De nieuwe locatie, het Kwatrijn, waar de cliëntengroep naar verhuist is uitgeloot voor dit programma. (zie ook bericht ‘Huidige project: verhuizing groep cliënten’ d.d. 27-02-2014).

onze tuin

Locatie
Het Kwatrijn bestaat straks, als alles gerealiseerd is, uit 4 woningen en 3 dagbestedingslocaties. Naast de trainingsgroep leven hier ook cliënten met een (zeer) ernstig verstandelijke beperking met zeer intensieve zorg- en begeleidingsvraag en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Bijzonder
Een buurtgenoot heeft aan ons gedacht en deed de aanmelding. Wat natuurlijk een fantastisch initiatief is. Uit 40 inzendingen is het Kwatrijn gekozen voor een tuinmetamorfose. Het is een bijzonder traject. Er wordt 16 weken lang gefilmd waarbij er geen budget is en een beroep wordt gedaan op gulle giften van mensen en bedrijven in de regio. Daarnaast is er de bijzondere samenwerking met het Wellantcollege in Houten waarbij studenten komen werken & leren aan de tuin. En uiteraard is het de bedoeling dat de cliënten zelf ook aan de slag gaan, want er zal een hoop werk verzet gaan worden!

Zie ook: http://www.rtvutrecht.nl/omroep/acties/onze-tuin/947679/fotoalbum-2014.html op 20 maart 2014 is de eerste uitzending.

Spannend hoor, ik ben heel benieuwd naar alle ontwikkelingen!

Share This