Outside of inside
Omdat het zeer populair is ‘out of the box’ te denken, wordt het voor mij juist tijd om ‘inside the box’ te denken. Ik vermoed dat daar nu ideeën en mogelijkheden liggen die iedereen over het hoofd ziet.

Ieder mens heeft het in zich om creatief gedrag te vertonen in denken en doen. Alleen zijn er onderlinge verschillen in de manier waarop mensen dit laten zien. De één doet het met plezier en gemak, de ander ervaart een drempel. Het tegenovergestelde van creativiteit is volgens mij vastroesten. Ik zie het veel om mij heen en dat vind ik jammer. Het haalt de sprankeling van het leven weg. Vastroesten in gewoonten sluipt er vaak in, zonder dat men dit in de gaten heeft.

Gewoontehandelingen
De beginnend beroepsbeoefenaar op de dagbesteding start vol goede ideeën. Onder het mom van ‘structuur is goed voor cliënten’ vervagen de vernieuwde ideeën. De ‘oude rotten’ hadden toch gezegd dat het zo niet werkt? Want wij doen dit al jaren en dat werkt zo. Bovendien waren er vandaag geen incidenten. Onder de handen van de cliënten slijten door veelvuldig gebruik de houten inlegpuzzels in. Het doet mij denken aan olifantenpaadjes. Die ontstaan spontaan waar geen pad is, om een route te verkorten. Paden die niet waren aangelegd en niet waren bedoeld. In het begin is het creatief, een leerproces motorisch en cognitief, de eerste stappen in het puzzelaarsbestaan, zoals een pad op overharde weg onstaat. Daarna wordt het een gewoonte handeling. De hele dagbesteding dut in. Wat gebeurt er met de goede ideeën? Waardoor grijpt niemand in? Het signaal van het gerapporteerde ‘g.b.’ (= geen bijzonderheden) wordt door niemand opgepakt. Is dit datgene waar een cliënt ’s morgens zijn bed voor uitkomt?

Het kan anders
De hardnekkigste is de beroepsbeoefenaar die in ‘ja-maar’ stand blijft hangen op het moment dat ik eens wat ‘losmaak-vragen’ ter verbetering stel. Ik denk dat het anders kan. Met creativiteit naar zingeving. Een dag in (dynamische) balans. Een dag die past bij de (onuitgesproken) vragen van cliënten. Er liggen nog genoeg nieuwe ideeën ‘inside the box’. Het vergt alleen even anders kijken.

Genereren van creativiteit op de werkvloer begint met jezelf vragen te stellen:

  • Welke verbetermogelijkheden zie je?
  • Wat is eerder geprobeerd en wat hebben jullie hiervan geleerd?
  • Wat is er nodig voor de uitwerking van ideeën? Denk aan kennis, ervaring, budget, inzet medewerkers, etc.
  • Zijn er risico’s aan de ideeën verbonden?
  • Wie heeft er belang bij dat dit idee wordt uitgevoerd?
  • Welke ideeën worden gekozen om mee aan de slag te gaan?
  • Wie gaat het uitwerken en aansturen?
  • Wanneer is het af?
  • Hoe zorg je dat ideeën onder de aandacht blijven?

Wil je ook dat het anders gaat? Je kunt me benaderen om eens mee te denken! gwen@gewooneengoedebegeleider.nl

 

Share This