Scan_20150509Het kan mij verrassen hoe moeilijk mensen het vinden om te vernieuwen. Begeleiders jong in het vak, hebben vaak wilde plannen en ideeën over hoe iets beter aangepakt kan worden. De vaste kern begeleiders, al een aantal jaren ouder en langer in het vak, remmen vervolgens de nieuwe begeleiders in de uitvoering ervan. ‘Dat hebben wij al eens gedaan en dat werkt niet’. ‘Ik ken de cliënt door en door’.

Routine
Vervolgens wordt de nieuwe begeleider een vaste begeleider en van de frisse ideeën en plannen komt bar weinig terecht. Iedereen gaat over op routine. “Wat is er gebeurt met al je wensen en je dromen?”, denk ik dan. Het is zo ontzettend zonde. Ik hoor de ‘oude rotten’ al tegen mij zeggen dat een nieuwe medewerker het vak en de cliënten nog niet kent. Dat is absoluut waar, maar het gaat om het samenspel. Als al je ideeën worden afgenomen, stomp je op den duur af en wordt alles routinematig op jouw afdeling. Arme cliënten! Die hebben namelijk ook wensen en dromen, ook al kunnen zij zichzelf niet verstaanbaar maken. Hoewel er veel begeleiders zijn die beweren een cliënt ‘door en door’ te kennen en alles te weten, bestaat zoiets niet. Je ziet in contact altijd maar een gedeelte van iemand in een periode van iemands leven. Mensen ontwikkelen zich ook. Gelukkig maar. Er kunnen dingen voorvallen of zijn voorgevallen waar je geen weet van hebt. Morgen gebeurt er iets wat je niet hebt zien aankomen en het gedrag van deze cliënt al helemaal niet. Laat dus alstublieft een deel open voor verwondering, zodat het niet schadelijk wordt voor de cliënt. Er zit een gevaar van een soort van verkleving wanneer je denkt je cliënt volledig te kennen, houd je rol zuiver!

Innoveren valt te leren!
Het samenspel bij vernieuwing binnen een team bestaat eruit in het goed omgaan met de dynamiek tussen ‘oud en nieuw’. Het gaat over het samen aan durven gaan. Luisteren naar de ideeën van de jonge begeleiders en samen opzoek gaan naar een manier waarop de vernieuwing ingezet kan worden. In combinatie met wat begeleiders weten van het vak en de cliënten. Opdat de ideeën geen ‘wilde ideeën’ meer zijn, de onstuimigheid een beetje eraf en wat je dan samen overhoudt is ‘bruikbare ideeën’. Ik weet uit ervaring: daar komen super resultaten uit!

Het mooie aan vernieuwen is dat het te leren valt. Erwin Witteveen schrijft een artikel over innoveren. Hij heeft het daarbij over regels die je hersenen gevangen houden om daadwerkelijk te vernieuwen (en wat je dan kunt doen). Lees het artikel:

http://checkthis.com/innoveren

 

Share This